Årets stora mål närmar sig

Vårsäsongen är slut och en intensiv period av mycket resande och tävlande är över, för den här gången. Säsongen har hittills varit väldigt bra, med allt från att vara frisk och hel till att prestera på viktiga tävlingar. Hade möjligtvis hoppats på lite mer vad gäller långdistansen inom orienteringen men har istället fått se mig själv utvecklas både fysiskt och tekniskt på de andra distanserna. Framför allt har jag fått vara frisk och hel länge nu och det har skapat en kontinuitet i träningen som gör att jag har en väldigt stabil grund att stå på i år. Efter vårens alla tävlingar är jag nu uttagen att representera Sverige på VM i Skottland i augusti. Blir fjärde världsmästerskapet på seniornivå och jag börjar känna mig erfaren av att förbereda mig inför de stora mästerskapen.

 

Med tre veckor kvar till start på VM finns det fortfarande mycket tid att jobba med. Kom igår hem från det sista förberedande lägret i Skottland. Jag har nu fått känna på terrängen en sista gång och försökt bygga på självförtroendet att jag behärskar terrängen. Förberedelserna framåt kommer nu fokuseras på att få ihop detaljerna i det tekniska genomförandet och fortsätta bygga på självförtroendet i allting jag gör. Erfarenheterna säger mig att det är optimeringen i genomförandet som kommer bli avgörande och att jag nu ska våga lita på min fysiska kapacitet.

 

Planeringen närmast är att jag ska springa etapp ett och tre av Hallands 3-dagars och Varbergsloppet (10 km löplopp). Detta för att få ett sista block med hårda pass flera dagar i rad och möjligheten att jobba på genomförandet i tävlingssituationer. Därefter kommer jag främst befinna mig på hemmaplan för att samla energi inför sommarens stora höjdpunkt. Den roligaste perioden på året väntar och jag ser verkligen fram mot det!

IMG_1965
                                                                  Bild: Skogssport

 

Vid sidan av förberedelserna till VM har jag hunnit springa både världscup, Jukola och sprint-SM. Världscupen gick både bra och dåligt, där mina prestationer på sprinterna var stabila medans medeldistansen var ett riktigt bottennapp. Studsade tillbaka på Jukola för egen del med en bra sistasträcka. Laget hade dock en tyngre natt och vi var aldrig riktigt med i matchen denna gång. Sprint-SM i Sundsvall var till stora delar väldigt bra, men när det gällde som mest i finalen lyckades jag inte riktigt få till optimeringen. Åkte hem med ett SM-silver i sprintstafetten och en fjärdeplats individuellt.

För den som tycker det är intressant finns här länkar till kartarkivet och SVTplay (sändningen från sprint-SM).