November med nominering

November har hittills inte varit min månad vad gäller att komma igång med vinterträningen. Efter min tweet, där jag beskrev få sjukdagar som en framgångsfaktor för 2015 (endast en sjukdag), så har träningen inte fungerat alls. Tweet1Jag blev såklart sjuk. Först trodde jag bara att det skulle bli en lättare förkylning och några dagars avbrott. Efter fyra dagar med vila började jag sakta stegra igång träningen igen, precis på samma sätt som jag alltid brukar göra efter en förkylning. Efter tre dagar fick jag bakslag när jag vaknade upp på morgonen med ett tryck över bihålorna. Morgonen därefter var trycket över näsa/ögon borta, men jag bestämde mig för att vila ytterligare någon dag med erfarenhet sen tidigare att bihåleproblematik lätt kan bli långdraget. Under hela den här perioden har jag egentligen varit pigg i övrigt och varken känt mig trött, hängig eller febrig. Inte heller har jag upplevt mig speciellt snorig eller haft andra klassiska förkylningssymtom. Fyra dagar senare började jag träna lätt igen. Allt kändes bra de första tre dagarna, men så fort jag ökade mängden eller intensiteten så vände det igen.

Det är ungefär där jag befinner mig idag. Snart tre veckor har gått och jag känner idag ett lättare tryck över bihålorna igen. Troligen ett virus enligt doktorn och fortsatt tålamod som gäller. Har hittills inte upplevt någon stress av att träningen uteblivit, utan har försökt se det som extra vila innan den långa vintern börjar. Dock tycker jag det är frustrerande att inte kunna avgöra om jag är frisk eller inte. Symtomen är så små och kommer bara efter stegrad aktivitet, vilket gör det väldigt svårt att tyda kroppens signaler. Hörde under helgen att skidåkaren Calle Halfvarsson också dragits med bihåleproblematik (i fem veckor) av liknande karaktär som jag där symtomen varit få. Hoppas att det inte ska hålla i sig lika länge för mig. Nu är det i alla fall vila på programmet som gäller och jag gör ett tredje försök att friskna till. 

 

 

Vid sidan av sjukdagarna har det hänt en del andra saker. Har framför allt blivit nominerad till idrottsgalan i kategorin ”Årets Manlige Idrottare”. Känns såklart grymt kul att bli nominerad till ett så fint pris för en prestation som jag själv är enormt nöjd och stolt över. Dessutom är det en hyfsad skara idrottsprofiler som jag är nominerad tillsammans med. Eller vad sägs om Zlatan Ibrahimovic, Badou Jack och Johan Olsson? 

Samtidigt hade jag själv väldigt gärna sett Annika Billstam nominerad till något av priserna. Är det någon prestation i år som jag verkligen imponeras över så är det Annikas andra raka VM-guld på medeldistans. En enorm prestation och en perfekt avslutning på en stor idrottskarriär. Imorgon onsdag meddelas vilka som är nominerade till årets Jerringpris och förhoppningsvis är Annika ett av namnen som presenteras.

 

NWT1

I övrigt så har jag hunnit med ett besök i Umeå där arbetet med min magisteruppsats nu är igång på riktigt. Har även varit ”hemma” i Karlstad en sväng och föreläst för min moderklubb OK Tyr och övriga värmlandsklubbar. Temat på föreläsningen var ”Vägen till VM-guld” och jag försökte bjuda på en inblick i förberedelserna mot VM i Skottland. Jag lyckades dessutom få plats i lokaltidningen där jag beskrevs som ”Orienteringens Usain Bolt…”.