Tillbaka på banan

Efter att 2015 slutat med 5 veckor av sjukdagar är jag nu, i takt med det nya året, tillbaka på banan igen. Var väldigt noggrann med att stegra igång träningen långsamt och sköt upp de högintensiva passen inledningsvis. Är något överraskad att kroppen svarat så bra. Vilket enbart är positivt såklart.

31122015-_MG_0065
Foto: Elin Sundqvist

Efter julfirande i Karlstad och nyårsfirande i Bruksvallarna har jag varit hemma i Tullinge och gått igång med de högintensiva passen igen. Tyvärr kom snön till Stockholm också, vilket var helt okej när temperaturen höll sig under nollan och snön låg som ett lätt täcke på marken. Sen har temperaturen varierat från flera plusgrader till riktigt kalla vinterdagar med isigt underlag. Sitter kanske lite i huvudet, men direkt när underlaget varierar börjar underbenen ta allt mer stryk. Har tänkt till en extra gång i planeringen och flyttat in något av träningspassen till löpbandet och kört något extra alternativpass. Har också hunnit med en tävling på 3000m. Hade inga större förväntningar på någon speciellt tid, utan syftet var att få igång farten i kroppen ordentligt. Jag ville utnyttja draghjälpen i en tävling för att få till ett riktigt bra fartpass. Kändes kontrollerat och stabilt fram till 2200m, men sen kom ett ryck som var allt för snabbt för att jag skulle orka gå med. Rullade in på 08.32.21, vilket är 5 sekunder från mitt personliga rekord (från 2013 eller 2014). Stabilt som sagt var och förhoppningsvis finns mer att hämta ut framöver. Sammantaget känner jag mig lugn och trygg med hur det rullar på just nu. Vet om att det är långt kvar till säsong och jag har gott om tid på mig än för att komma förberedd in till säsongen.

 

Idrottsgalan2016
Foto: Skogssport

Igår var jag på plats på idrottsgalan och nominerad i kategorin ”Årets Manlige Idrottare”. Hade en riktigt trevlig kväll och det känns riktigt stort att ha varit nominerad till ett så fint pris. Avslutar med att länka till några reportage som publicerats den senaste tiden:

Södertäljeposten – Kämpar mot Zlatan på galan

SVT – Doldisen bland idrottsgalans giganter

WOC2016 – Leandersson siktar mot nya guld

 

Jonas