Dags för en ny säsong

Vintern är nu förhoppningsvis slut och tävlingssäsongen kommer allt närmare. De senaste månaderna har fokus fortsatt varit på att bygga upp en bra grund inför säsongen. Träningen har rullat på utan avbrott och jag har fått till en bra mix i arbetet framåt. Har sen sist hunnit med ett längre läger på Gran Canaria, tävlingar i Portugal, 3000 m på bana igen, sprintläger i Göteborg och VM-läger i Strömstad/Tanum. Många fina turer, pass och upplevelser!

Gran Canaria bjöd på fina löpturer uppe i bergen och sköna dagar i värmen. För den som gillar att springa är ön perfekt så här års. Ett långt och lyckat läger avslutades med POM i Portugal. Fyra tävlingarna på fyra dagar, som genomfördes med varierat resultat. Hemma i Sverige igen så sprang jag min andra 3000 m tävling för vintern. Fick tyvärr ingen hjälp med farthållningen utan var själv från start och gick därför för jämna kilometertider. Bättre känsla än sist och jag tror att jag optimerade genomförandet denna gång. 8.25.60 blev tiden vilket innebar ett nytt personligt rekord. Var sen väldigt sugen på att springa inomhus-SM för att kapa det personliga rekordet ytterligare. Valde dock att hålla mig till planen och fortsätta fokusera på träningen.

De senaste tre veckorna har jag skruvat upp tempot och börjat träna mer tävlingsspecifikt Fler högintensiva pass och fokus på att få upp farten både i skogen och på hårdare underlag. Sakta men säkert börjar kroppen hitta rätt till den nya träningen och efter en rad kartpass börjar även tekniken komma smygande. Avslutade påsken med att göra tävlingspremiär på Bohuslunken och fick ett fint besked om att arbetet går åt rätt håll. Till helgen väntar nya tävlingar i Bohuslän vilket innebär ytterligare en möjlighet att känna på tävlingsformen inför den riktiga säsongsstarten i Skåne nästa vecka.