Hösten 2016

Har verkligen varit usel på att uppdatera hemsidan på sistone. VM och höstsäsongen är redan historia så jag tänkte i detta inlägg sammanfatta hösten så kort jag bara kan.

Jag är nöjd med mitt VM även om jag skulle ljuga om jag inte sa att jag siktade högre. Det är små marginaler i toppen och i år lyckades jag inte ha dessa på min sida. Jag åkte till Strömstad i form och förberedd på allt. Jag trodde det i alla fall. Under 3-4 minuter närmast arenan bar hemmapubliken fram mig i ett tempo som så här i efterhand var alldeles för högt. Längst bort på slutvarvet blev det istället helt tyst. Bara mina egna tankar och två skrikande ben som nu behövde ta sig framåt självmant. Jag kämpade, försökte hålla framförhållningen, förenkla och hålla mig till planen. Till slut brast det. Med några minuter kvar kom två 5 sekunders misstag som förstörde alla chanser till medalj. Det var den dagen. Oavsett resultatet så är jag nöjd med att jag gav mig själv chansen att försvara mitt guld. Jag växte in i loppet och höll mig lugn och metodisk. Sen blev det som det blev i slutändan.

Dagen efter på sprintstafetten hade jag lärt mig läxan. Jag höll mig kall hela vägen och vågade ligga kvar bakom Danmark vid varvningen för att inte åter riskera att springa för fort av publiktrycket. Det räckte till slut till en bronsmedalj för laget.

Efter VM och en välbehövlig semestervecka har hösten rullat på i ett rasande tempo. Har börjat jobba deltid som fysioterapeut och har där utöver tagit mig tillbaka in i skogen och verkligen fått bekräftelse på att jag även där kan hävda mig mot de absolut bästa orienterarna. Formen har varit uppåtgående hela tiden och jag tänkte att jag sammanfattar höstsäsongen i några bilder.

VM-sprint 5:a. Foto: Stina Loman
VM-sprint 5:a. Foto: Stina Loman

 

VM-Sprintstafett 3:a Foto: Stina Loman
VM-Sprintstafett 3:a Foto: Stina Loman
SM-Lång 5:a & SM-Medel 4:a Foto: Urban Larsson
SM-Lång 5:a & SM-Medel 4:a Foto: Urban Larsson
Medel Suunto games estland 1:a.
Medel Suunto games estland 1:a.
25Manna 7:a Foto: Rikard Claesson
25Manna 7:a Foto: Rikard Claesson
sprintstafett-schweiz
Världscupavslutning Schweiz Sprintstafett 2:a Foto: Stina Loman
lang-schweiz
Världscupavslutning Schweiz Lång 5:a Foto: Stina Loman
sprint-schweiz
Världscupavslutning Schweiz Sprint 1:a Foto: Sven Alexandersson