Uppladdningen är igång

En hektisk tävlingsperiod är till ända och efter en lång och svajig vårsäsong kommer en välbehövlig paus. Under våren har jag stått över en rad tävlingar med förhoppningen om att kunna hålla en högre lägstanivå på mina prestationer. Inledningsvis var formen väldigt bra men allt eftersom har prestationerna svajat mer än önskat.

2016-06-05 12.22.19
Foto: Urban Larsson

EM blev inte helt vad jag hade hoppats på. Jag hade tyvärr några sjukdagar efter 10Mila vilket grusade de sista dagarna av förberedelser. Gjorde vad jag kunde under mästerskapet men hade på förhand större förhoppningar. Nu blev jag 12:a på sprint, 16:e på medel och 4:a på stafett.

Sprint-SM var ett steg tillbaka i rätt riktning. Är väldigt nöjd med genomförandet under helgen även om det inte räckte hela vägen till guld denna gång heller. Ett SM-silver och tre väl genomförda lopp gav mycket av självförtroendet tillbaka.

VM-tester i Strömstad. På medeldistansen fungerade ingenting och jag var oerhört besviken på mig själv att jag inte ens lyckades hålla i orienteringen när kroppen vägrade att samarbeta. Studsade rätt på långdistansen och genomförde ett tekniskt bra lopp fram tills krampen i muskulaturen sänkte farten totalt. Loppet slutade liggandes i skogen med båda benen upp mot ett träd för att få kramperna i båda benen att släppa.

Vårsäsongen avslutades med Jukola och laget gjorde återigen en stabil insats. En slutlig 7:e plats och vi är väldigt nöjda med det. För egen del blev det en tuffare resa jämfört med 10Mila och jag hade inte riktigt dagen för att hänga med varken IFK Göteborg eller Halden efter varvning.

DCIM100GOPRO

Har funderat en del på varför det sett ut som det gjort under våren och konstaterat att vissa saker tagit mer energi än önskat. Ingenting att fundera för mycket på, men väl något att ta med sig framåt. Nu finns det gott om tid att i lugn och ro förbereda sig för årets höjdpunkt. Den 20 augusti inleds VM i Strömstad-Tanum och jag ska göra allt jag kan de kommande veckorna för att förbereda mig på bästa sätt.